Hda

Όλα τα άρθρα: Άρθρο Σύνταξης

Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις στο ελληνικό σύστημα υγείας

Η παγκόσμια κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος που ξεκίνησε το 2008 από τις ΗΠΑ και διέσχισε όλες σχεδόν τις χώρες, έγινε πολύ αισθητή στην χώρα και τους πολίτες της, όταν η ελληνική κυβέρνηση αδυνατούσε να δανεισθεί με λογικά επιτόκια για να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Μπροστά στον κίνδυνο της πτώχευσης και της στάσης πληρωμών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, επιλέχθηκε μετά από διαπραγματεύσεις, η δανειοδότηση της χώρας μας από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (γνωστή ως Τρόϊκα), με χαμηλό επιτόκιο, ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες και να αποφύγει η χώρα την στάση πληρωμών και οδηγηθεί σε επίσημη χρεοκοπία.

Περισσότερα

Η αναλογία Ωμέγα-6/Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος

Artemis P. Simopoulos1 The Center for Genetics, Nutrition and Health, Washington DC,...

Περισσότερα

Σχέδιο δράσης για υγιείς καλλιέργειες, υγιεινή διατροφή και υγιή άτομα

Artemis P. Simopoulos1, Ole Faergeman2, Peter G. Bourne3 The Center for Genetics, Nutrition and Health, Washington DC, USA Department of Internal Medicine and Cardiology, Aarhus Sygehus University Hospital, Aarhus, Denmark Green Templeton College, University of Oxford, Oxford,...

Περισσότερα

Εισαγωγικό Σημείωμα

Ελπίδα...

Περισσότερα

Διατροφικές συνήθειες, διατροφικές πρακτικές και υγεία των ηλικιωμένων στην Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια το προσδόκιμο επιβίωσης παρουσιάζει έντονο ρυθμό αύξησης παγκοσμίως, ενώ έχει αρχίσει να γίνεται φανερή η τάση σε επίπεδο πληθυσμού για στροφή στην υιοθέτηση διατροφικών προτύπων «δυτικού τύπου».

Περισσότερα

Μεσογειακή Διατροφή, παραδοσιακά μεσογειακά τρόφιμα και υγεία

Η επιστημονική δραστηριότητα των τελευταίων δεκαετιών έχει συμβάλει σημαντικά στην κατανόηση την συσχέτισης της διατροφής με την υγεία. Στo πλαίσιο αυτό, τα τεκμηριωμένα οφέλη για την υγεία των διατροφικών παραδόσεων των πληθυσμών της Μεσογείου έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της Μεσογειακής διατροφής ως ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου.

Περισσότερα