Hda

Όλα τα άρθρα: Γαστρίνη

Η επίδραση της οξείας κατανάλωσης καφέ στη γαστρίνη και στην αυτοαξιολόγηση γαστρεντερικών συμπτωμάτων

Η κατανάλωση καφέ στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Αποτελέσματα από τη μελέτη «Αττική» που δημοσιεύτηκαν το 2004, με 4056 συμμετέχοντες από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, έδειξαν ότι το 91% των αντρών (n=1493 άντρες) και το 76% των γυναικών (n=1518) κατανάλωναν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ καθημερινά, με την πλειοψηφία των ατόμων να καταναλώνει ποικιλία ειδών καφέ1.

Περισσότερα